Årsmöte 2017

Årsmöte 12 mars, 2017

Det blev god uppslutning på årsmöte 2017, ett styrelsemöte inledde dagen i Hyttgården, Töre. Vid tvåtiden inleddes sen de sedvanliga årsmöteshandlingarna, därefter prisutdelning och avtackningar samt kaffe och smörgåstårta.

Vi lägger bakom oss ett år fyllt av aktiviteter och arrangemang där klubben deltagit. Ett intressant år med deltagande vid den nordiska avelskonferensen i Karleby och ett Beagle SM för första gången i det vintriga Norrbotten. Båda arrangemangen bygger på och är genomförda endast genom ett gott samarbete med andra likasinnade som delar vårt engagemang för den drivande hunden.

Läs gärna hela verksamhetsberättelsen, länk till den finns längre ner på sidan men i korthet kan nämnas;

  • Officiell utställning, samarbete med Stövarklubben. 7 augusti 2016.
  • Beaglefullmäktige i Södertälje – april månad.
  • Nordisk avelskonferens i  Karleby, Finland.
  • Medlemsträffar & Utbildning – hundsläpp i Avafors.
  • ”Jakt för alla” jaktdag för nya jägare. Morjärv/Tjuvbäcken. September.
  • Gränsälvskamp 15 okt 2016
  • Haparandaprovet 13-16 okt 2016
  • Sjulsvikens Bizzi och Ahosalon Piia deltog vid RM i Sundsvall
  • Klubbmästerskapet tillika Överkalixprovet 29 okt-2 nov 2016
  • Beagle SM 2016

Firande av klubben 30 år!

Information ges via; Klubben har haft brevutskick till medlemmar två gånger 2016. Vi har en hemsida som är välbesökt – inte minst under drevprovssäsong och så förstås valplådan, som alltid är intressant. Facebooksida når även den ut…

Kan passa på att påminna om att medlemsbidrag i form av t.ex. foton är välkomna till hemsidan.

Ekonomin och Sponsorer 2016; Klubben har en god ekonomi och 2016 har varit ett bra sponsorår. Årsmötet valde att höja startbidraget till deltagarna vid RM och SM till 2000kr/deltagare. (tidigare 1000kr).

Styrelsemötet tog ut hundar till Gränsälvskampen 2017, tävlingen hålls den 30 september, i år på finska sidan Torne älv. Uttagna hundar är Ahosalon Piia, Har-Zeldas Tjorven samt Sjulsvikens Driva – den fjärde hunden tas ut i samband med Mattilaprovet (september). Reserver; Mill Hunters Agge och Sjulsvikens Bizzi. (Med reservation för ändring)

Pristagare 2016; Vinnare av Haparandaprovet Sjulsvikens Driva äg. Mats Vikström Boden. Mats hade även turen att vinna en vacker kniv, gjord och skänkt av Rolf Viklund. Vinnare av Överkalixprovet Pohjankartanon Snobi äg. Hans Eliasson Överkalix. Årets debutant blev Dahlmis Crazy By Nature äg. Marie Mörk och de fick även ta emot Klubbpriset för sina resultat vid deltagande både vid utställning samt jaktprov.

Antalet drevprovsstarter 2016-2017 46st och pristagarprocent 65%

Nytt i styrelsen; Alf Sundqvist avsade sig omval till sekreterare, till ny sekreterare valdes Marie Mörk, Kalix. Tomas Lestander avsade sig omval som avelsråd, till nytt avelsråd utsågs Hans Eliasson Överkalix. Nämnas kan även att Sven Granström sen i höstas är klubbens drevprovsredovisare.

VERKSAMHETSPLAN 2017 (preliminärt)

Maj/juni – Medlemsaktivitet med lerduveskytte. Utbildning i drevprovsregler i Haparanda.

Juli – Medlemsutskick.

Augusti – Utställning med Stövarklubben i Haparanda 5 augusti, domare Aina Lundmark. Medlemsträff med hundsläpp i Avafors.

September – Mattilaprovet – uttagning av 4:e hund till GK.

Gränsälvskampen 30 september, 28 gången (finska sidan)

Oktober – Haparandaprovet – Uttagning till RM. Överkalixprovet – Klubbmästerskap (preliminärt)

Styrelsens slutord

Det har varit ett intensivt år, det vi tar med oss är att vi lyckats bra med att arrangera våra drevprovstävlingar, SM tävlingen fick fin feedback från deltagarna. Att vi lyckas beror till stor del på att vi får bra hjälp av andra som är intresserade av drevprov, inte minst från stövarklubben, men också från Jägarförbundet.

Styrelsen vill fortsatt framhålla betydelsen av att upprätthålla samarbeten.

Delar av styrelsen fanns på plats vid den Nordiska avelskonferansen i Finland, därifrån kan vi konstatera att vi inte är ensamma om synen på betydelse av samarbete. Styrelsen hoppas att vi kan jobba vidare på den inslagna vägen.

 

Styrelsen

 

 Comments are closed.